Prijs: € 21,99
Paperback met geel op snee

Uitgeverij Podium

Koop nu via

Journalist Maarten Reijnders schreef een prachtig boek over de verborgen geschiedenis over De hackers die Nederland veranderden, ‘een meeslepend, melancholisch verhaal over idealen, dromen, technologie en een groep vrienden die het verschil maakte’.

Een kleine review door Nique Sanders

Ik heb onlangs ‘De Hackers die Nederland Veranderden’ van Maarten Reijnders gelezen en was onder de indruk van de diepte en breedte waarmee hij het verhaal van XS4ALL en de vroege dagen van het Nederlandse internet heeft vastgelegd. Tussen de vele verhalen ontdekte ik de bescheiden maar significante bijdrage van Paul.

Wat krijg je als je bravoure combineert met nieuwsgierigheid en technologie? Een spannende geschiedenis die leidt naar de oprichting van de idealistische internetprovider XS4ALL.

Als partner wist ik van Paul’s expertise, maar het was verrijkend om deze in de bredere context van de Nederlandse internetgeschiedenis te zien. Reijnders heeft het verhaal prachtig verteld, waarbij hij de balans vindt tussen persoonlijke anekdotes en het grotere beeld van technologische vooruitgang en activisme. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wortels van ons digitale landschap, is dit boek een must-read. Het biedt een genuanceerde kijk op de mensen en gebeurtenissen die vorm hebben gegeven aan de digitale revolutie in Nederland.